Retró karácsony

Retró karácsony gluténmentesen

Nyomtatás

Kezdjük a kedvencünkkel: hólabda. Semmi extra, kakaós piskótatészta között főzött vaníliás krém egy kis kókuszreszelékbe forgatva és étcsokival a tetején. Ennyi kell a boldogsághoz. Meg egy jó nagy tányér vagy doboz, amiben elférnek a hűtőben. Mindig annyit vegyél csak elő, ami éppen elfogy: tehát az összeset! :-)) Ez a sütemény a mai napig kötelező alapkellék a karácsonyhoz. Ha nem ismerted akkor idén Nálad is ott a helye az ünnepi asztalon, ha pedig igen, akkor tudod miről beszélek és végre gluténmentesen is itt találod a receptet hozzá.

A soron következő természetesen a beigli. Ezzel a süteménnyel leginkább úgy van az ember, hogy megveszi a boltban vagy a cukrászdáben készen. Na persze jobb fajta gluténmentes beiglit beszerezni még a mai napig csodaszámba megy, de ha mégis sikerül, akkor szuper vagy! Mi viszont inkább arra bátorítunk, hogy süss saját magad gluténmentes beiglit, mert annál frissebb nincs. Ezúttal viszont a diót és a mákot is mellőztük és gesztenyével dolgoztunk! Nagyon finom lett! Ha kíváncsi vagy a pontos receptre klikk ide!

Ha pedig karácsony és retró, akkor jöjjön a hókifli! Minden diórajongónak kötelező. Igen, jól látod az ott a tetején tömény vaníliás porcukor. Nem is kevés! :-)) Próbáld ki gluténmentesen, haladók házi szilvalekvárral is megtölthetik. Receptért klikk ide!

Zárásul pedig mi más, mint zserbó! A zserbó nem kifejezetten csak karácsonyi sütemény, mégis nagyon sokan elkészítik ünnepekkor, vagy csak ilyenkor. Tudni illik ez egy nagyon nehéz sütemény. A szó szoros értelmében! (Emeld csak meg a teli tepsit, amikor ekészült!) Másrészről befalhatsz belőle egy-két kockát, de annyira tömény, hogy a harmadikon még egy igazi sütifüggő is elgondolkodik, hogy be merje-e vállalni. :-)) Egy szó, mint száz: a zserbó akkor is tuti befutó mindig! Egy dolog persze a hagyományos zserbó (búzalisztből) és másik a gluténmentes...Hogy miért? Mert ennek a tésztája bizony másképpen készül, mint a sima zserbóé. És itt nem a lisztekre gondolok, hanem az elkészítési módra! Ha ugyanazt az ízt és állagot, vastagságot akarod reprodukálni, akkor ne nyújtsd a tésztát! Hogy mire gondolunk pontosan? Nézd meg itt és készítsd el magad is! 

 Ezzel búcsúzunk és kívánunk jó sütést Mindenkinek!

 

 

Címkék: , ,