A körte visszavág

  A körte visszavág

  Az ősz igazi befutója és gyümölcsként mondhatni utolsó képviselője a körte. Mielőtt teljsen leírnánk a gyümölcs szezont, a körte visszavág! Az utolsó friss, igazi idénygyümölcsök egyike, mielőtt bármi üvegházas vagy többezer kilométert megutaztaott "téli" gyümölcshöz folyamodnánk. Ez a cikk a körte népszerítésűsítésére hivatott, méghozzá csupa glutén, -tej és laktózmentes recepttel.

  Ne csak desszertekre számítsatok, lesz itt saláta és smoothie is és egy csomó fontos vitamininfó is.  Essünk hát neki:

  A körte ebben az időszakban azért is kitűnő választás, mert nemcsak C-vitamint juttatunk a szervezetükbe vele, de káliumot, K-vitamint, folsavat, B 6 vitamint, kisebb mennyiségben pedig magnéziumot, kalciumot és vasat is. Miért jó ez? Azért, mert ezek közül a vitaminok közül több is segíti a D-vitamin hasznosulását. Például a magnézium, a kalcium, de legfőképpen a K-vitamin játszik kulcsszerepet. Ha lemaradtál volna: D-vitamint most ugyebár mesterségesen is érdemes pótolni a koronavírussal szembeni védekezés és megelőzés érdekében. 

  Napi 1 körte elfogyasztásával a C-vitamin szükségteied nagyjából 10 %-át is lefedheted és ugyanennyit a K-vitamin szükségletednek is. Ez azért nem rossz. Sőt úgy hírlik, hogy vérnyomás szabályozó hatása sem mellékes és még a stroke megelőzésére is kihatással bír (nyilván nem pálinka formájában!) :-)))

  Ez volt a propaganda, most jöjjenek a kedvenc őszi körtés gluténmentes receptjeink, amiket Neked is érdemes kipróbálnod!

  Körtés-mangós reggeli smoothie

  Rokfortos-diós körtesaláta

  Gluténmentes karamellás körtetorta (ezt videón is megnézheted itt!)

  Gluténmentes körtés pite (ezt videón is megnézheted itt!)

  Éljen hát a körte, próbálj ki minél több finomságot amíg még lehet kapni vagy csak fogyaszd frissen, önmagában! (... ne feledd, ha megeszel egy egész karamellás körtetortát, akkor már majdnem teljesítetted a napi C-vitamin beviteled felét!!!  - csak azoknak akik bűntudatot éreznének. :-)))) Hiszen egy ilyen desszertet, nem szabad lelkiismeret furdalással enni - gondolj a felszabaduló boldogsághormonkra!  :-))))

  Gluténmentes linzer elkészítése

  Hal gluténmentes bundában salátával

  Gluténmentes palacsinta elkészítése

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
  facebook_page_plugin

  gluttube