Dobozolható ételek

Dobozolható gluténmentes ételek mikrózás nélkül

Nyomtatás

Vagy azért, mert nincs a környéken olyan menza, ahol megbízhatóan gluténmentes ételeket tudsz beszerezni magadnak, vagy azért, mert olcsóbb, ha te készíted el a napi ebédedet - a dobozolható ételek időnként vagy rendszeresen a gluténmentes életünk részei. 

Így vagy úgy, de egyértelműen a leggyorsabb alternatíváját jelentik a munkahelyi ebédeknek, ha nem számoljuk az előző nap főzéssel számított idejét hozzá. Ha pedig ezt az időt nem számoljuk bele, akkor nem csupán gyors, de költséghatékonyabb, sokszor egészségesebb és egyben a legmegbízhatóbb megoldása egy gluténérzékeny napi étkezésének. 

Itt azonban meg is állunk egy pillanatra, mert ha az egészségesen van a hangsúly, akkor bizony sokak szerint ebbe nem fér bele a mikrózás általi újbóli felmelegítése az ételnek. Mivel nagyon megoszlanak erről a vélemények, nem részleteznénk, hogy miért, de egyszer neked is érdemes utánajárnod és dűlőre jutnod a mikrózott ételekkel kapcsolatban, mert lehet, hogy örökre száműzöd a konyhádból és az életedből.

Egy biztos: a frissen készített étel a lehető legegészségesebb és ha már a munkahelyünkön nem tudunk főzni, így a lehető legjobb megoldás az lehet, hogy olyan ételeket készítünk magunknak ebédre és dobozoljuk be, amit másnap nem kell melegíteni mert hidegen is fogyaszthatóak vagy kimondottan hidegen fogyasztandóak. Jöjjön hát néhány ötlet! (Klikkelj az ételek névére és ott is találod magad az recepnél!)

Először mindenki a salátákra gondol, de higgyétek el nem csak ezek jelentik a hidegen fogyasztható ételeket, így kezdjük is a tartalmasabb ételekkel:

Csicseriborsó fasírt  (tejföl alapú fűszeres mártogatóval az igazi)

Gluténmentes póréhagymás quiche (önmagában is kitűnő, tartalmas étel, de tejszínbe kevert füstölt reszelt (növényi)sajttal leöntve is fogyaszthatod)

Hideg tésztasaláta friss pestóval  (természetesen gluténmentes tésztából, sok koktélparadicsommal)

Gluténmentes túrógombóc  (csomagolj mellé fahéjas, porcukros tejfölt, mert csakis így az igazi!)

Vöröslencsés falafel, grillezett cukkinivel

Zöldségropogós gluténmentes bundában (fűszeres, tejföl alapú mártogatóval a legjobb!)

Gluténmentes pazpacho (néhány szelet gluténmentes kenyérrel vagy bármi sós ropogóssal kitűnő leves)

És persze a saláták sem maradnak le, de ha már ebédet kell kiváltaunk velük, akkor itt is olyanokat vettünk elő, amik nem csupán zöldféléből állnak, így túlélheted velük délutánig:

Gluténmentes tabbouleh  (kötelező kipróbálnod, és hidd el rendszeresen fogod ezután dobozolni!)

Quinoa "mindenes"  (ahogy a nevében is szerepel, sok-sok értékes és egészséges finomság együtt)

Kéksajtos spenótsaláta grillezett csirkemellel  ( a grillezett húst előző este vágd apróbb darabokra és keverd össze asalátával, így egy tartalmas egytálételt kapsz)

Nizzai saláta  (aki ismeri, az tudja, hogy ez az egyik legtartalmasabb egytálétel, amit salátának kereszteltek)

Mandarinos köles saláta  (egy köles alapú étel, friss zöldségekkel és gyümölccsel!)

Ha te is kedvet kaptál egy-két gluténmentes étel összeállításához és szívesen viszel belőle magaddal dobozolva, akkor itt találsz segítséget minden hétre egy ötnapos (hétfőtől-péntekig) előre összeállított gluténmentes menüsorral!

 

Címkék: