Változatok medvehagymára

  Változatok medvehagymára

  Sajnos kicsit veszített varázsából idén a medvehagymaszezon, pontosabban a medvehagyma beszerzése. De abban biztosan egyetértünk, hogy nemcsak a koronavírus, de szerencsére a tavasz is visszatartózhatatlanul itt van. És jön vele az összes ropogós, zsenge tavaszi zöldség, zöldféle, amire már nagyon ki voltunk éhezve és most nagyon is jól jönnek majd friss vitamin-utánpótlásként. 

  Ez a cikk pedig a legelső tavaszi hírnöknek lett szentelve, a medvehagymának. Lássuk hát mik azok amiket érdemes készíteni belőle, ha sikerül hozzájutni!

  Kezdjük egy alappal és gluténmentes oldal lévén, mi más is jöhetne mint a medvehagymás pogácsa! Ha tetszik az alábbi kép, itt találod hozzá a receptet!

  Folytatásként pedig jöhet egy isteni házi pesto, amit sokáig eltárolhatsz hűtőben így megőrizheted a tavasz ízét még hetekig! Mindenképpen készítsetek néhány üveggel, ha sikerül medvehagymát szereznetek! Itt találjátok hozzá a receptet!

  Ha szereted a sülteket de ki nem állhatod a natúr és száraz húsokat, akkor pedig ezzel a finom ebéddel tudod csillapítani medvehagyma imádatodat: (receptért katt ide!)

  Fordítva ugyan, de folytatjuk egy klasszikusnak mondható medvehagymás levessel. A medvehagymakrémleveshez mégcsak gluténmentes lisztféléket sem kell használni sűrítésképpen. A receptet itt találod hozzá!

  Hogy a tésztaételek se maradjanak ki, készíthetsz egy könnyű spagettit, medvehagymával és parmezánnal kiegészítve. Ez életmentő lehet, ha tényleg csak pár perced maradt összedobni egy vacsorát vagy ebédet. A receptért katt ide! 

  Ha pedig több időd van, és egy nem éppen szokványos, de annál kiadósabb medvehagymás finomságra vágysz, akkor ezt nem szabad kihagynod! Főételként is tökéletesen megállja a helyét és igazán könnyű elkészíteni! Itt találod hozzá a receptet! 

  És végül, de nem utolsó sorban megosztunk egy nagyon egyszerű, ám végül mindenki kedvencévé váló megoldást is arra, hogy miként lehet még tovább megőriznünk és eltárolni a medvehagyma tavaszi zamatát. Készíts hát Te is medvehagymás fűszervajat és konzerváld még hetekig az ízét a hűtőben! Receptet itt találsz hozzá!

   

  Reméljük, hogy Te is kedvet kaptál egy kis medvehagymához. Ha pedig ezidáig nem fordult meg a konyhádban ez a tavaszi zöldféle, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen szokásodon és próbáld ki valamelyik receptünket! :-))

  Az a szerencsés, akinek van a közelben medvehagyma "lelőhely" a bolton és a piacon kivül, - tehát az erdőben - annak pedig kellemes sétát kívánunk a begyűjtéshez, amíg egyáltalán tudunk még a szabadban szabadon mozogni! :-))

  Gluténmentes linzer elkészítése

  Hal gluténmentes bundában salátával

  Gluténmentes palacsinta elkészítése

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK

  gluttube