Zizi

  A zizi vajon mi?

  Mi a köze Festéktüsszentő Hapci Benőnek a cukorbevonatos puffasztott rizshez? És az erősen ittas kinézetű Miklulásnak? És az influenza hogy jön ide?

  Na ugye, fogadni mernék, hogy most elbizonytalanodtatok!

  Tegye fel a kezét, akinek a háztartásában létezik olyan, hogy "édességes doboz". Segítek: általában a kamrában vagy nagyon titkos helyekre szokták tenni és ebben gyűlik fel az összes húsvétról, Mikulásról és egyéb alkalmakról megmaradt édesség. És hát ebbe időről időre belenézek. Bár a pontos leltár mindig ott van a fejemben, azért mindig ránézek, hátha került bele valami új, valami csoda folytán. Ez pont olyan, mint a hűtőnyitogatás: hiába nyitogatjuk, nem töltődik fel a hűtő polca magától a nyitogatások alkalmával, csak ha elmegyünk bevásárolni. Szóval egyik alkalommal mégis rábukkantam valamire ebben az édességes dobozban! Íme:

   

  A történet egyébként több szálon fut. Az egyik úgy volt, hogy tavaly kicsiny gyermekem talált egy számára addig ismeretlen kis zacskót a Mikulás-csomagban. Zizi volt benne. Mivel nem ismerte simán félredobta. Ezt látván persze szikrákat szóró tekintetem kíséretében próbáltam neki higgadtan elmagyarázni (és őszintén palástolva a zizi utáni, gyerekkoromból jövő mindmáig töretlen rajongásomat ), hogy ez egy nagyon szuper kis csemege. Az én gyerekem nem nőhet fel úgy, hogy nem evett zizit!!! Micsoda szégyen, pedig annyira tuti dolog és végre valami ami alapból gluténmentes!!! (oké, nyilván ha anafilaxiás sokk szintig érzékeny az ember, akkor azért óvatosan próbálkozzon! - hozzáteszem egyik termék csomagolásán sincs feltüntetve, hogy glutént nyomokban tartalmazhat, vagy az hogy glutént feldolgozó üzemben készült, így én gluténmentesnek minősítettem az összetevők alapján)  Aztán arra gondoltam, hogy lehet a csomagolás nem alakította ki a gyerek és a zizi között szükséges bizalmi kapcsolatot. :-)

  De nehogy azt higgyétek, hogy itt feladtam! Nem én! Ha létezik zizi, akkor biztosan más is gyártja vagy más csomagolásban. Felkerekedtem és meg is találtam gyerekkorom elveszettnek hitt mozaikdarabkáját!!! Méghozzá Csukás István "kopirájt" !!! Éreztem én, hogy ez égi jel, hiszen a Pom Pom meséi a másik ilyen mozaikdarab. Sőt a gyerekeim is ismerik és szeretik Picurt meg a többi haverját! Bingo! 

   Nade a hab a tortán, hogy mindezt olyan néven, hogy Hapci-zzz!!! Ez nagyon cool, gondoltam és megvettem! (Megnyugtatok mindenkit, egyik gyártó sem szponzorált, egyéni vélemény kifejezés!) 

  Így nyakig az influenzajárványban, amikor tüsszögtök és már a szuperjó zöld vitambomba smoothie is leteszi a fegyvert a vírusokkal szemben, gondoljatok erre és egyetek egy kis zizit is a vitaminok mellé! :-)

  És mostmár kíváncsi vagyok kinek ismerős ez a csemege, úgyhogy minden zizi rajongó és zizi tudatos ember jelentkezzen!!! :-)

   

   

  Gluténmentes linzer elkészítése

  Hal gluténmentes bundában salátával

  Gluténmentes palacsinta elkészítése

  Nooogluten.hu

  A gluténmentes életmódról kezdőknek és haladóknak: tapasztalatok, tanácsok, receptek, videók.

  Gluténmentes ételek 5 perc alatt:gluténmentes tabbouleh

  Klasszikusok gluténmentes változatban:gluténmentes kakaós csiga

  © 2017 Nooogluten - Gluténmentes Élet Könnyedén! | Webdesign by FRIK
  facebook_page_plugin

  gluttube